Tag flotte fotos med mobilen

Med vores optagetips og de rette programmer kan du sagtens få en masse fotoglæde og fine skud ud af mobilkameraet.

21. april 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du tager flotte fotos med mobilen.

I flere år har man som fotoentusiast rynket på næsen over kameramobilerne. Og med god grund. Opløsningen var ganske enkelt så dårlig, at billederne reelt kun kunne bruges på nettet i en lille størrelse. Samtidig var den optiske kvalitet heller ikke noget at råbe hurra for. Begge dele har mobilindustrien med mærker som LG, Nokia, Samsung og SonyEricsson arbejdet ihærdigt på at optimere, og fortidens lave opløsning er for længst et overstået kapitel. Der findes mobiler med 12,0 mio. pixels og 8,0 er godt på vej til at være standard.

Til trods for de teknologiske landvindinger er der dog stadig et godt stykke vej til at nå samme fine billedkvalitet, som man kan opnå med deciderede digitalkameraer og ikke mindst spejlreflekser. Dertil er både billedchippen og optikken trods alt stadig for lille.

Alligevel kommer man ikke uden om mobiltelefonen som kamera i alle mulige situationer, og det skyldes især den voldsomme stigning af salget af såkaldte smartphones som Apples iPhone og Android-telefoner fra fx HTC. For med disse telefoner er det både blevet sjovt at fotografere ved hjælp af de mange såkaldte apps og især langt nemmere at dele billederne med andre nærmest øjeblikkeligt via internettet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...