Vild opløsning på ny Nokia

Ny smartphone med 41,0 mio. pixels lokker med Windows Phone 8, forbedret billedkvalitet og stærk app i forhold til forgængeren.

30. juli 2013

Nokia fik de fleste til at spærre øjnene helt op, da de sidste år lancerede mobiltelefonen 808 PureView med den vilde opløsning på 41,0 mio. pixels, men modellen havde et alvorligt handicap i form af det forældede styresystem Symbian. Det har det finske firma rettet op på med nyheden Lumia 1020, der er udstyret med det nye system Windows Phone 8.

Selv om opløsningen er det samme, har billedkvaliteten også fået et løft i forhold til forgængeren. Billedchippen er blandt andet blevet baggrundsbelyst, og optikken er mere lysstærkt, så blænden nu hedder F2.2 mod før F2.4. Zeiss-objektivet består af seks elementer og har optisk billedstabilisering.

Telefonen har også fået Nokias nye Pro Cam-app, der gør det muligt at indstille ISO, lukkertid, eksponeringskompensation, hvidbalance og endda manuel fokus. Skærmen er af typen AMOLED på 4,5 tommer, og den har en opløsning på 1280 x 768, ligesom der er en kraftig indbygget Xenon-blitz. Lumia 1020 kommer til Danmark i løbet af 4. kvartal.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...