APS-C-kamera Pentax KP

Natteravnen Pentax KP med ekstrem ISO

Pentax’ stolte traditioner for vejrbestandige kameraer fortsætter med det ganske kompakte APS-C-kamera, KP, der samtidigt byder på helt ny teknik.

26. januar 2017 af NM

KP er Pentax’ seneste skud på stammen i mellemklassen, og byder som forgængeren K-3 II igen på et meget robust konstrueret kamerahus af magnesium, der som vi kender det fra Pentax er forseglet godt og grundigt mod vind og vejr.

KP-kamerahuset er en smule mere kompakt end det allerede kompakte K3-II, og klarer sig således med dimensionerne 131,5 x 101 x 76 mm, hvilket er en del mindre end de tilsvarende modeller fra fx Canon eller Nikon.

KP_black

ISO 819.200

Den store nyhed er imidlertid teknikken, der gør Pentax KP til et meget universelt kamera.

Nej, det er ikke en fejl. Den nye cmos-sensor på 24.3 mio. pixels har indbygget billedstabilisering, og gør Pentax KP til et kamera, man kan bruge i alverdens lysforhold, da du på maksimal ISO har hele ISO 819.200 til rådighed. Det melder samtidigt Pentax KP ind i en eksklusiv klub, for det er de færreste kameraer i klassen, der klarer en så høj ISO.

Pentax KP er også klar til action, for topfarten er syv billeder i sekundet ved serieoptagelser, og autofokussystemet byder på 27 fokuspunkter. Heraf er de 25 af den præcise krydstype. Videooptagelse sker i full-HD.

Derudover har Pentax KP store muligheder for brugertilpasning. Der findes i alt tre forskellige greb til Pentax KP, så man kan få god stabilitet og et godt greb, uanset hvor stort et objektiv man benytter.

Pentax KP er på gaden i slutningen af februar i farverne sort og sølv. Begge har en vejledende udsalgspris på 9.999 kroner. 

KP_silver
KP_silver
KP_silver

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...