Olympus opruster også

Det vælter ind med nyheder her midt i afviklingen af verdens største fotomesse i Köln. Olympus lancerer to nye PEN-modeller, fire objektiver og et kompakt flagskib, og flere modeller har nye, usædvanlige muligheder.

19. september 2012

Olympus tildeler sine kameraer hele to navne, og lanceringen af to nye PEN følger samme tendens. De nye kameraer, PEN E-PL5 lystrer således også navnet PEN Lite, mens EPM2 også hedder PEN Mini. Mini har ikke en vipbar skærm, men er derudover stort set identisk med Lite. En yderligere forskel på de to, er at det på Lite, usædvanligt nok, er muligt at skifte håndgrebet.

Det vil sige, at man får en vipbar, berøringsfølsom skærm på 3,0 tommer med 460.000 punkter. Der er Micro Four Thirds-sensor på 16,1 mio. pixels, som klarer op til ISO 25.600. Kameraerne har indbygget billedstabilisering og understøtter SD-kort med trådløst netværk, og det såkaldte FlashAir, som gør, at du kan hente og sende billeder via apps på din mobiltelefon. Autofokussystemet har også følgefokus, så man kan følge hurtige motiver.

Olympus lancerer samtidig fire nye objektiver med fast brændvidde. Et støvtæt makroobjektiv, M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 makro, som er et billigt alternativ til ZUIKO DIGITAL ED 50mm F2.0.

Så kommer der et lysstærkt M.ZUIKO DIGITAL ED 17mm F1.8, og Special-edition M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm F2.0. Det specielle ved det, er, at det er helt i sort og bliver lavet i et begrænset oplag, lover Olympus.

Sidst er der et 15mm (30mm*) F8.0 Body Cap, som man ikke skal opfatte som et egentlig objektiv, men mere se som en beskyttelseskappe. Men smart er det, at kappen har indbygget et simpelt objektiv med fast brændvidde og blænde, så man hurtigt kan tage billeder, hvis lejligheden pludselig byder sig.

Er du ikke til udskiftelig objektiv, men gerne til smarte kameraer, så er Olympus STYLUS XZ2 måske noget. Kameraet er flagskibet i kompaktserien og byder på mange manuelle muligheder, vipbar skærm og et lysstærkt objektivt på F1.8 ved 28 mm vidvinkel. Du kan også skifte farve på håndgrebet til beige, lilla eller rød.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...