Panasonic Lumix GH5 II

GH5 II kan indstilles til at fokusere på en persons øjne, hoved eller krop. Når indstillingen er slået til følger kameraet selv personen, så du altid får skarpe videoer og fotos.

© Panasonic

Panasonic lancerer to nye Lumix-kameraer til videofotograferne

Panasonic har lavet to spejlløse kameraer, der er specialedesignet til videofotograferne, og det stigende antal fotografer, der gerne vil kunne live streame deres indhold.

26. maj 2021 af Christian Trant

Panasonic har med udgangspunkt i deres GH5-kamera udviklet to helt nye kameraer, der er specialdesignet til at skyde video.

Det drejer sig om modellerne GH5 II og GH6. De har begge det til fælles, at de er lavet til skyde video i høj opløsning, men GH5 II er et mere prisvenligt alternativ, der er lavet til vloggere.

GH6 er derimod det nyt flagskib i Lumix-serien, og denne model er målrettet professionelle fotografer – hvilket højst sandsynligt også kommer til at kunne ses på prisen, som vi ikke kender endnu.

GH5 II er lavet til det stigende antal fotografer der vil kunne live streame indhold

GH5 II kan skyde 4K med 60 billeder i sekundet, og har et avanceret autofokus-system, der selv fokuserer og stiller skarpt på både mennesker og dyr.

Kameraet sporer aktivt øjne via øjefokus, men det kan også stille skarpt på hele kroppen, hvis fotografen ønsker det.

GH5 II kan også live streame indhold ved hjælp af et netværksstik, som skal tilsluttes i siden af kameraet – og derudover kan kameraet også live streame via Panasonics nye app.

Panasonic lancerer nemlig samtidig en helt ny app, der skal gøre det nemmere at live streame indhold til hele verden. Appen virker både til GH5 II og GH6.

GH5 II kan købes allerede i løbet af de næste par dage via Panasonics hjemmeside. Prisen er 13.490 kroner.

Panasonic Lumix GH5 II

Du kan købe masser ekstraudstyr til Lumix GH5 II, der gør det lettere at skyde flotte videoer. Det kunne fx være denne ekstra skærm, som kan sættes på toppen af kameraet, så du bedre kan se dig selv, når du optager videoer af dig selv.

© Panasonic

GH6 er Panasonics nye flagskib designet til videofotografen

GH6 er ifølge Panasonic selv lavet til det stigende antal profesionelle fotografer, der ønsker at kunne live streame i allerbedste kvalitet.

GH6 skyder video i 5.7K med 60 billeder i sekundet, og derudover kommer kameraet med en række dedikerede funktioner til fotografer, der fx skyder musikvideoer, dokumentarer eller korte videoer til sociale medier.

Panasonic vil ikke fortælle meget om det nye flagskib, der er på vej, men det er sikkert, at GH6 bliver dyrere end GH5 II.

Panasonic forventer, at GH6 kan købes i butikkerne i slutningen af 2021, og prisen er endnu ikke offentliggjort.

Panasonic Lumix GH6

GH6-kameraet er stadig under konstruktion, og Panasonic vil ikke røbe, hvordan det endelige kamera kommer til at se ud.

© Panasonic

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...