© Panasonic

Panasonic LUMIX BGH1: Et helt nyt multifunktionelt kamera

Lumix BGH1 er en ny slags kamera, som er særligt velegnet til videooptagelser og streaming – men du kan også tilkoble kameraet til droner.

15. oktober 2020 af Christian Trant

Ved første øjekast kan det være svært lige at gennemskue, hvordan Lumix BGH1 skal vende, og hvordan det skal bruges – men det skyldes blot, at kameraet er en helt ny type kamera. 

Panasonic Lumix BGH1 er en ny slags boks-kamera

Vi kender til de traditionelle DSLR-kameraer, og så kender vi også til actionkameraer som fx GoPro, men boks-kameraet er nærmere en ny mellemting.

Du kan fx bruge kameraet til droner, men du kan også koble flere kameraer sammen og streame indhold fra flere vinkler.

Boks-kameraet er kompatibelt med et stort antal objektiver, og det giver nogle gode videomuligheder, da du fx kan skyde med en større brændvidde, men også få glæde af visse objektivers evne til at lave en flot dybdeskarphed. 

Billede af Panasonic Lumix BGH1's forskellige indgange

Panasonic Lumix BGH1 måler under 10 cm på alle ledder og vejer godt 500 gram. Herudover skal du også medregne det objektiv, som du sætter til kameraet.

© Panasonic

Indeni sidder der en 10,2 megapixel billedsensor i Micro Four Thirds-format, som har op til 51.200 ISO-følsomhed. 

Kameraet kan desuden optage med 4:2:0 10 bit C4K med 50 fps – og omvendt kan kameraet også sende C4K 4:2:2 10 bit ud via HDMI til en ekstern optager.

Det er med andre ord et kamera, som er velegnet til livestreaming – og særligt det, at du kan tilkoble forskellige objektiver til boks-kameraet giver muligheden for at streame på anderledes vis.

Panasonic Lumix BGH1 er prissat til 17.990 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...