Phase One XF med IQ3 100MP Achromatic

Det nye bagstykke IQ3 100MP Achromatic kan bruges på Phase Ones XF-kamerahuse.

© Phase One/Joel Tjintjelaar

Phase Ones nye kamera optager kun i sort-hvid

Opløsningen i Phase Ones nye bagstykke IQ3 100MP Achromatic er ekstremt høj, og man får masser af detaljer, men du må sige farvel til farver og til en velpolstret bankkonto.

11. maj 2017 af Kristoffer Engbo

Danske Phase One er på vej med noget så usædvanligt som et digitalt bagstykke i mellemformat, der udelukkende optager i sort-hvid. IQ3 100MP Achromatic har en cmos-sensor med en opløsning på hele 101,1 mio. pixels.

Stort set alle billedsensorer kan kun registrere, hvor meget lys, der rammer dem, men ikke farver. For at få et farvebillede sidder der derfor et såkaldt Bayer-filter foran chippen med et ternet mønster i rød, grøn og blå, der gør det muligt at skabe farverne i billeddannelsen.

Da det nye bagstykke fra Phase One kun optager i sort-hvid, er Bayer-filteret fjernet, og det betyder, at man kan få endnu flere detaljer, da filteret kan give en smule sløring.

Den store pengepung skal frem

Phase One IQ3 100MP Achromatic

Bagstykket har en berøringsfølsom skærm på 3,2 tommer.

© Phase One/Joel Tjintjelaar

IQ3 100MP Achromatic har heller intet infrarødt filter, så det kan opfange farver uden for det synlige spektrum.

Bagstykket henvender sig til blandt andet til fine art-, landskabs- og portrætfotografer. De skal dog have orden på økonomien. Prisen bliver omkring 50.000 dollars, eller cirka 342.000 kroner.

Derudover skal man have kamerahus og objektiver. Man vil kunne få en samlet pakke med bagstykke, kamerahus og et objektiv for omkring 55.000 dollars – 376.000 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...