Lytro

Så kom Lytro-kameraet

Vi har ventet i spænding på den nye kameratype, hvor man først vælger fokus, når man ser billedet. Nu er det lanceret, og det ligner ikke de kameraer vi kender.

24. oktober 2011

Lytros første kamera er et såkaldt light field-kamera, der ikke blot indfanger lys, men lysstråler. Da det kan registrere, hvor lyset kommer fra, er det ikke nødvendigt at fokusere. Når man ser billedet på computeren, klikker man blot på det, man vil have skarpt. Der er også kun to knapper. En til at tænde og slukke på, og en udløserknap. Desuden er der et berøringsfølsomt område til at zoome på, og så er skærmen på 1,5 tommer berøringsfølsom.

Kameraet kan opfange 11 mio. lysstråler og er nærmest et objektiv pakket ind i en firkantet kasse. Det fylder blot 11,2 x 4,1 x 4,1 cm og vejer 214 gram. Det har et objektiv med 8x zoom og en lysstyrke på F2.0. Billederne gemmes i den interne hukommelse på otte eller 16 gigabytes, hvor der er plads til henholdsvis 350 og 750 billeder. Kameraet er i første omgang kun til salg i USA, hvor det koster 2700 kroner med 16 gigabytes og 2160 kroner med otte gigabytes.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...