Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV imponerer med fortrinlig billedkvalitet

Canon EOS 5D Mark byder på høj hastighed og er forbedret på mange punkter. Vi har allerede testet kameraet.

16. september 2016

Vi har ventet med en blanding af længsel og utålmodighed. Det er nemlig mere end fire år siden, at Canon lancerede deres sidste kamera i den legendariske EOS 5D-serie.

Heldigvis har vi ikke ventet forgæves. Canon EOS 5D Mark IV er nemlig en stærk opgradering i forhold til forgængeren EOS 5D Mark III.

I vores test er vi især begejstrede over den øgede optagehastighed, hvor man nu kan skyde serie med 7,0 billeder i sekundet, på trods af at opløsningen er hævet til 30,0 mio. pixels.

Både farve- og detaljegengivelse fremstår renere, og støjreduktionen ved høj ISO virker også meget overbevisende. Kameraets skærm begejstrer også. Den er nemlig blevet berøringsfølsom, og alle relevante indstillinger kan foretages ved tryk, hvilket er et fremskridt i forhold til den absolutte topmodel EOS 1D X Mark II.

>> Læs også testen af rivalen Nikon D810.

Se videoen om EOS 5D Mark IV

I denne video pakker vi kameraet ud, og vi går tæt på de mange nye detaljer og spændende funktioner i Canon EOS 5D Mark IV.

Som noget helt nyt er EOS 5D Mark IV udstyret med funktionen Dual Pixel Raw, der udnytter kameraet Dual Pixel-sensor til at lave en raw-fil, som man kan lave helt specielle finjusteringer på i Canons eget software.

Det gælder fx mikrojustering af fokus og ændring af billedets bokeh. Det lyder umiddelbart fantastisk. Vi er dog ikke helt overbeviste omkring brugbarheden. Til gengæld er billedkvaliteten på både foto og video i 4K absolut i topklasse.

Læs hele testen

Der er også andre forbedringer og nyheder i kameraet, som du kan læse mere om i vores grundige anmeldelse i Gearguiden.

Her kan du også læse om blandt andet betjening og billedkvalitet. > Som abonnent kan du kan læse hele testen her.

Du kan også læse hele testen i det trykte blad, som udkommer i starten af oktober 2016.

> Få abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...