Canon EOS-1D X Mark II

Canon er klar med EOS-1D X Mark II

Canon EOS-1D X Mark II byder på optagelser i høj hastighed, og autofokus er forbedret.

2. februar 2016

Canon har netop lanceret deres nyeste topmodel til professionelle fotografer. EOS-1D X Mark II byder på høj fart og kan skyde 14 billeder i sekundet i fuld opløsning og med autofokus. Bruger man live view, kan man tilmed komme op på 16 billeder i sekundet uden autofokus, og man kan tage 170 raw-billeder med den høje hastighed, hvis man benytter de hurtige CFast 2.0-kort.

Autofokus er forbedret i forhold til forgængeren, så punkterne dækker et større område af søgeren og kan stille skarpt i svagt lys på ned til -3 EV. En ny sensor til lysmåling hjælper desuden autofokus til at genkende motivet, så den nemmere kan følge bevægelige objekter. Som på forgængeren er der 61 fokuspunkter, hvoraf de 41 er af den præcise krydstype. Alle 61 punkter kan bruges på F8.0, hvilket er fordel, hvis man bruger telekonverter.

Til video, som optages i 4K, bruger kameraet billedchippen til at fokusere med. Den har nemlig Dual Pixel CMOS AF, som er fasedetektion direkte på billedchippen, så autofokus hurtigt og præcist kan følge motiver i bevægelse.

Canon EOS-1D X Mark II har to DiGIC 6+-processorer, som er med til at sikre den høje hastighed og forbedrede autofokus. EOS-1D X Mark II har 20,2 mio. pixels, og ISO kan komme op på 409.600. Skærmen er på 3,2 tommer og berøringsfølsom, og der er indbygget kompas og gps, som ikke bare sørger for at skrive positionen og retningen ned i billedfilerne, men også sikrer, at uret er korrekt indstillet, så tidsangivelsen i billederne altid er præcis.

Den vejledende pris for Canon EOS-1D X Mark II er 49.350 kroner.

Se Canons egen præsentationsvideo her:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...