Første indtryk med Nikon D5

Første indtryk med Nikon D5

Det har været en stor dag for Nikon med lancering af to spejlreflekser i topklasse. Vi har allerede haft det nye D5 i hånden.

6. januar 2016

Nikon D5 er det nye lagskib fra den japanske kameraproducent. Det kommer med god timing til de sommerens olympiske lege. Kameraet er nemlig fyldt med detaljer, der kan få enhver sportsfotograf op af stolen. Sådan have vi det også, da vi allerede i dag fik kameraet i hånden. Udformningen er i den sædvanlige høje klasse med god fokus på ergonomi. Det lægger man blandt andet mærke til, når man vil skyde i højformat. Her sikrer en ny formgivning, at tommelfingeren hviler perfekt.

Autofokussen virker umiddelbart meget hurtig, og det samme gælder optagehastigheden når man skyder raw i serier. Det glæder vi os til at teste grundigt. Vi fik en smagsprøve på kameraet høj lysfølsomhed på ISO 328.000. Her bliver billederne naturligvis grynede, men dog brugbare, hvis man blot skal registrere et motiv.

Kameraets skærm på 3,2 tommer virker stor og klar. Den er tilmed berøringsfølsom, så man kan placerer sit fokuspunkt direkte på skærmen. Man kan dog ikke fokusere direkte på skærmen – kun vælge hvor i billedfladen, der skal fokuseres. Vi håber, at en kommende firmware-opdateruing kan klare den sag. Man kan bladre i sine billeder med fingeren og man kan zoome ind på detaljer, på samme måde som med sin smartphone.

Vi ser meget frem til at kunne lave en grundig test af dette flagskib. Den vil du kunne læse i et af de kommende numre af Digital FOTO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...