Første oplevelser med Canon EOS 5DS

Som de første i landet har vi fået det nye Canon EOS 5DS i hånden. Vi har haft tid til at afprøve en del af kameraets nye og spændende funktioner. Og vi er ikke skuffede.

For tre måneder siden lancerede Canon deres spejlrefleksflagskib EOS 5DS med en rekordhøj opløsning på 50,6 mio. pixels. Kameraet er stadig ikke kommet ud i butikkerne, men som de første i Danmark, har vi haft kameraet i hænderne og haft mulighed for at afprøve det spændende kamera. Det ligner til forveksling et EOS 5D Mark III, og det klassiske og fuldendte kameradesign er dermed bibeholdt til trods for, at kameraet blandt andet har fået en højere opløsning og en ny processor.

Noget af det, der slår en, når man skyder med EOS 5DS, er den dæmpede og elegante lukkerlyd. En anden fin detalje er muligheden for at se forskellige billedinformationer ved skærmvisning, blot ved at rykke op og ned på joysticket. Det gør det fx hurtigt, at skifte mellem RGB-histogram og almindeligt histogram.

Kameraet har også fået en ny timelapse-funktion, hvor man ved at indstille kameraet til intervaloptagelse, så kameraet tager en lang række af billeder, automatisk kan samle dem til en film, hvor man fx kan se skyformationer i bevægelse. Timelapse-forløbet er dermed hurtigt klar til overførsel og deling. Det virker upåklageligt, og funktionen ser vi et stort potentiale i.

Vi havde generelt et rigtig godt indtryk af kameraet. Det kørte stort set fint, selv om det enkelte steder reagerede lidt langsomt. Dette hænger sammen med, at er tale om en preproduktionsmodel med en firmware, som ikke er endelig. Af samme grund må vi ikke vise testbillederne i sin originale opløsning. Canon er ved at finpudse kameraets firmware, så alt er klar, når kameraet forhåbentligt snart er ude i butikkerne. Vi kan dårligt vente med at lave en grundig test af det vilde kamera. I mellemtiden kan du se nogle nogle af de billeder, vi har skudt med kameraet her:

_26a0026.jpg _26a0036.jpg _26a0042.jpg _26a0050.jpg _26a0055.jpg _26a0061.jpg _26a0067.jpg

Du kan også se en timelapse-video, som er optaget med kameraet, ligesom du kan se os pakke kameraet ud.

Timelapse-video:

Unboxing:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...