H4D-200MS

Hasselblad med 200 mio. pixels klar

Så er drømmekameraet klar til alle dem, der ganske enkelt ikke kan få høj nok opløsning

2. juni 2011

Hvis du er en af dem, der ikke lader dig imponere det mindste over opløsningen i de nuværende prof-spejlreflekser, så har Hasselblad noget sukkertøj, du bør kigge nærmere på.

Deres nyhed H4D-200MS byder nemlig på den suverænt høje opløsning på 200 mio. pixels. Det burde være nok til at få selv de fineste detaljer med i portrætter eller produktfotos af kostbare juveler. H4D-200MS benytter en billedchip med en opløsning på 50 mio. pixels, men kameraet sørger for at tage i alt seks billeder af motivet og sætter dem så sammen til den tårnhøje detaljegrad.

I praksis sker det ved, at billedchippen er monteret på en præcisionsramme og forrykkes en til halvanden pixel mellem hvert skud ved hjælp af piezo-elektronik, så kameraet optager henholdsvis en pixel i rød, grøn og blå grundfarve på skift. Hvis man skal fange noget i bevægelse, må man selvfølgelig nøjes med at optage med en opløsning på 50 mio. pixels. Prisen? 32.000 Euro, hvilket svarer til 238.000 kroner. Plus moms, vel at mærke. Du kan læse mere her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...