Lynhurtigt flagskib til professionelle

Canon dropper at køre med to spejlreflekser til topprofessionelle og præsenterede tirsdag EOS-1D X, der skal tiltale både sports- og studiefotograferne. Kameraet indeholder hele tre processorer og er lynhurtigt. Havde man forventet tårnhøj opløsning i flagskibet, bliver man dog skuffet.

De seneste mange år har Canon haft to modeller på markedet til de professionelle. EOS-1Ds Mark IV havde høj opløsning og full-frame-sensor og henvendte sig til studiefotografer. EOS-1D Mark IV var især til sports- og pressefotografer og bød på høj hastighed, men en mindre opløsning og en lidt mindre billedchip. Med det nye EOS-1D X vil Canon slå to fluer med et smæk. Kameraet har en full-frame-sensor på 18,0 mio. pixels, hvilket lægger sig midt mellem de to tidligere topmodeller. Kameraet er udstyret med hele to nye DIGIC 5+-processorer, der gør behandlingen af billederne lynhurtig, og man kan da også tage op til 12 billeder i sekundet. Klapper man spejlet op, kan man tilmed skyde hele 14 billeder i sekundet i fuld opløsning.

Det er dog ikke nok med de to processorer, for lysmåleren har sin egen DIGIC 4-processor, der holder styr på de lys- og farveinformationer, motivet indeholder. Den sørger blandt andet for at sende farveinformationer til det ny autofokussystem, der kan følge en bestemt person eller en bestemt farve, så man kan holde fokus på fx en bestemt fodboldspiller. Der er hele 61 fokuspunkter, og 41 af dem er af krydstypen. 21 af dem kan tilmed bruges med lyssvage objektiver på F5.6. Desuden har kameraet fem såkaldte dobbeltkryds-punkter, der giver endnu større præcision. De fungerer dog kun med objektiver på F2.8 eller bedre.

ISO går som standard fra 100 til 51.200, men kan udvides fra, hvad der svarer til ISO 50 til imponerende ISO 204.800. EOS-1D X giver også mulighed for at optage Full HD-video i opløsningen 1080p og her kan man bruge op til ISO 32.000. Kameraet kommer først på markedet i første kvartal 2012, og prisen er endnu ikke fastlagt. Den vil dog ligge på mellem 40.000 og 50.000 kroner for huset alene.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...