Hasselblad V1D

Nyt konceptkamera med 75 mio. pixels fra Hasselblad

Hasselblad fejrer jubilæum med nyt justerbart konceptkamera, nyt objektiv og jubilæumsudgave af det spejlløse mellemformatkamera X1D.

20. september 2016

Hasselblad fejrer 75-års-jubilæum og klør på med nyhederne i anledningen af Photokina.

En af nyhederne er, hvad Hasselblad kalder et konceptkamera – et kamera stilmæssigt stærkt inspireret af deres klassiske V-kamera, med hele 75 mio. pixels og med mulighed for at tilpasse det personligt til ejermanden.

Det nye V1D 4116 Concept-kamera er udformet som en lille sort boks, og fotografen kan selv afgøre, om skærmen skal sidde bag på eller oven på – eller begge steder. Kameraet kan bruges med og uden eksternt håndtag, der på samme måde kan skiftes mellem højre og venstre side.

Hvornår og om V1D rammer markedet og til hvilken pris, er endnu uklart.

Nyt objektiv og jubilæums-X1D

En anden nyhed fra Hasselblad er en tilføjelse til XCD-objektivfamilien, nemlig XCD 30mm, der kan bruges til mellemformatkameraet X1D – og noget tyder på, at det også kan bruges til ovennævnte V1D.

Apropos X1D så presser Hasselblad også lige en form for nyhed ud af denne succeshistorie. Deres spejlløse X1D-mellemformatkamera med 50 mio. pixels kommer nemlig i en 4116-udgave. Det indebærer, at modellen er helt sort og kommer med et XCD 45mm-objektiv, en læderrem, udvidet garanti og specialdesignet kasse. Den amerikanske pris lyder på knap 87.000 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...