Pentax K-3 II med gps og bedre billeder

Pentax’ flagskibsmodel, Pentax K-3, er nu lanceret i en ny version. K-3 II har blandt andet indbygget gps og optimeret billedkvalitet.

23. april 2015

Et af Pentax’ mest populære kameraer er nu kommet i ny udgave. Pentax K-3 II har beholdt mange af K-3’s egenskaber, men har naturligvis nye spændende tilføjelser. En ny teknik ved navn Pixel Shift Resolution System skulle give bedre billeder. Her tager kameraet fire billeder hurtigt efter hinanden, hvor sensoren flyttes en pixel per billede. Til sidst lægges billederne sammen, og resultatet skulle ifølge producenten være mere farvekorrekte billeder i bedre kvaltiet.

K-3 II har samtidig fået indbygget gps. Det er især en fordel for dem, der ynder at fotografere stjerner og planeter med Pentax’ Astro Tracer-funktion, da gps'en nu kan udregne himmellegemernes bevægelse, og sensoren automatisk justeres derefter, så man får skarpe astrobilleder uden striber.

Pentax K-3 II har 24,35 mio. pixels, og i stedet for et anti-aliasing-filter har det en anti-moaré-funktion, der skal forebygge de mystiske bølgede mønstre, der af og til kan forekomme på billeder. Kameraet har også en PRIME III-billedprocessor, der er den samme som i mellemformatkameraet Pentax 645z.

Den nye version har beholdt de populære K-3-funktioner som vejrbeskyttelse, dobbelt kortindgang og hurtig serieoptagelse.

Kameraet kan fås i slutningen af maj og kommer til at koste 7.999 kr. uden kamerahus.

Se vores test af Pentax K-3 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...