Pentax klarer uvejr til lavpris

Det nye spejlreflekskamera K-50 er både vejrbestandigt og byder på stærk søger samt høj ISO.

13. juni 2013

Trods en overkommelig pris byder Pentax K-50 på en række stærke funktioner, man typisk ellers kun finder i de dyrere entusiastkameraer. Man får blandt andet et vejrbestandigt kamera med hele 81 forseglinger, så man sagtens kan tage det med ud i dårligt vejr.

Kameraet sælges med et kitobjektiv på 18-55mm, der også er vejrbestandigt, så man ikke behøver frygte, at optikken bliver det svageste led, når regndråberne begynder at falde. Det vejledende pris på dette sæt lyder på 4999 kroner.

K-50 byder også på en optisk søger, der dækker hele 100 procent af motivet, og er lavet af en prisme i glas i stedet for den konstruktion med spejle, man normalt ser i billige kameraer. Kameraet kan tage op til seks billeder per sekund, har en opløsning på 16,3 mio. pixels, og så er det muligt at optage med ISO-værdier helt op til 51.200. Som en helt særlig bonus kan man vælge at få K-50 levereret i en ud af 120 forskellige farvekombinationer.

Pentax lancerer også lillebror K-500, der på mange punkter matcher K-50. Den største forskel er, at det billigere spejlrefleks ikke er vejbestandigt. Det koster 1000 kroner mindre i vejledende pris.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...