Pentax med tårnhøj opløsning

Den nye mellemformat-kamera 645Z har en helt ny sensor med massevis af pixels, men lokker også med høje ISO-værdier samt vejrbestandige fortrin.

2. maj 2014

Hvis din bankkonto er velpolstret, og du bare må have massevis af pixels til at gengive dine motiver med alle detaljerne intakte, så skal du bestemt overveje nyheden Pentax 645Z.

Det har nemlig en opløsning på hele 51,4 mio. pixels på den store sensor i mellemformat. Billedchippen måler 44 x 33 mm, og der er ingen anti-alias-filter foran den, så selv de fineste detaljer vil stå knivskarpe. Billedprocessoren Prime III er med til at sikre, at kameraet kan optage helt oppe på ISO 204.800.

Autofokus er også ganske habil for et kamera med mellemformat. Der er i alt 27 fokuspunkter, og 25 af dem er af den præcise krydstype. De kan stille skarpt på motiver i meget svagt belysning med lysniveauer helt ned til – 3 EV.

645Z kan også sagtens klare en tur ud i barsk vejr, for kameraet er vejrbestandigt og bygget solidt i magnesium. Der er dog lige det med prisen. Det koster 78.599 kroner for huset alene, mens det også kan fås med objektivet DFA 55mm F2.8 for i alt 88.499 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...