Robotkameraer klar til OL

To fotografer fra nyhedsbureauet Reuters medbringer fjernstyrede spejlreflekskameraer til OL i London senere på måneden.

6. juli 2012

Sportsfotografer vil som regel gøre hvad som helst for at fange actionbilleder fra helt umulige vinkler, og det er ikke ualmindeligt at benytte fjernstyrede kameraer. Ved det forestående OL i London vil de to fotografer fra nyhedsbureauet Reuters, Fabrizio Bensch og Pawel Kopczynski, flytte grænserne for, hvad der teknologisk ellers har været muligt.

De to fotografer vil placere en række spejlreflekskameraer i særlige ophæng, som giver mulighed for at styre kameraerne ved hjælp af en computer og et joystick. Her vil man både kunne styre kameraets retning, zoome og tage billeder. Det betyder, at man fx kan tage spektakulære billeder af atleterne oppefra eller fra andre vinkler, som man normalt ikke har mulighed for at skyde fra.

Fabrizio Bensch og Pawel Kopczynski har allerede afprøvet teknologien ved VM i atletik i Sydkorea og VM i indendørs atletik i Istanbul tidligere på året. Man kan læse mere om de to fotografers spændende projekt her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...