Canon EOS-1D X Mark III

EOS-1D X Mark III er Canons kommende flagskib til sportsfotografer. 

© Canon

Snart er også Canon klar til OL

Først var Nikon ude med en forannoncering af deres nye flagskib til sportsfotografer, så kom Sony med deres OL-kamera, og nu følger Canon trop med en forannonceringen af kameraet EOS-1D X Mark III, der skal sikre Canon-fotograferne det hurtigste udstyr til OL.

I modsætning til Nikon, der var meget sparsommelige med informationer om, hvad man kan se frem til det med det kommende Nikon D6, så er Canons strategi en helt anden. Canon løfter nemlig allerede nu sløret for en lang række af vigtige forbedringer i det kommende EOS-1D X Mark III.

Det nye Canon EOS-1D X Mark III skulle – helt forventeligt – levere højere hastigheder takket være en ny processor. Det betyder fx, at kameraet kan skyde 16 billeder i sekundet med autofokus og 20 billeder per sekund ved live view. 

> Læs også: Så god er Canon EOS-1D X Mark II

Canon EOS-1D X Mark III

En ny autofokussensor skal sikre langt hurtigere fokussporing i Canon EOS-1D X Mark III.

© Canon

Kraftigere autofokus i EOS-1D X Mark III

Kameraet skulle også være langt bedre til at fokusere i buldermørke. Der er 525 valgbare autofokusområder, og bruger man live view er der hele 5655 fokuspunkter til rådighed.

Canon lover også, at lysfølsomheden er sat i vejret, så man kan benytte højere ISO-værdier end med forgængeren EOS1D X Mark II. 

Også opløsningen på den store full-frame-sensor skulle være hævet, men her holder Canon stadig kortene tæt til kroppen.

> Læs også: Få styr på fokusbegreberne

Overfører fotos i ekspresfart

Som noget helt nyt kan EOS-1D X Mark III skyde i HEIF-format, der er mindre end jpeg, men samtidig mere skånsom i komprimeringen. Denne filtype kendes også fra Apples iPhone-modeller. Billederne vil kunne lagres på to hurtige CF Express-kort.

Professionelle fotografer, der har brug for at sende billeder hurtigt hjem til fx avisredaktioner fra både OL og EM i fodbold i det kommende år, kan se frem til hurtigere Ethernet-forbindelse i kameraet og mulighed for hurtige ftp-forbindelser via Wi-Fi. Endelig skulle batterilevetiden være kraftigt forbedret.

De resterende specifikationer samt prisen for Canon EOS-1D X Mark III må vi tålmodigt vente på, til kameraet får sin endelige lancering i det nye år. Det glæder vi os til.

> Læs også: Skyd action som sportsfotograferne

Nye objektiver til R-systemet

For adskillige måneder annoncerede Canon, at der var to spændende objektiver på vej til det spejlløse R-system. Det gælder de nye RF 70-200mm F2.8 IS USM og 85mm F1.2L USM DS. Nu er objektiverne endelig klar.

RF 70-200mm F2.8 IS USM er verdens korteste og letteste 70-200mm objektiv med blænde F2.8. Det har en vægt på 1070 gram og en længde på 14,6 cm. RF 70-200mm F2.8L IS USM er det første RF-objektiv med en hvid varmeskjoldsbelægning.

Objektivet er også det første Canon-objektiv med elektronisk fokuskontrol, som styrer de to grupper af linseelementer individuelt med to Nano Ultrasoniske motorer. På den måde skulle man opnå en støjsvag, strømbesparende og hurtig betjening, uden at det går ud over objektivets kompakte størrelse. 

Den vejledende pris er 23.190 kroner.

> Læs også: Sådan klarer Canon EOS R sig

Canon RF 70-200mm F2.8 IS USM

Canon RF 70-200mm F2.8 IS USM har en billedstabilisering, der skulle kompensere for fem eksponeringstrin.

© Canon

Det andet nye objektiv, RF 85mm F1.2L USM DS, er et udpræget portrætobjektiv med høj lysstyrke. Det særlige er den specielle DS-belægning, der skal sikre en fantastisk flot baggrundssløring. 

Prisen for Canon RF 85mm F1.2L USM DS er 27.990 kroner.

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Canon RF 85mm F1.2L USM DS leverer høj lysstyrke. Objektivet er, som de øvrige L-objektiver, vejrforseglet.

© Canon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...