Stortest af DSLR-kameraer

Canon og Nikon er kommet med spændende nyheder i form af EOS 5D Mark III og D800. Vi har rullet den røde løber ud og sammenligner det bedste, fotohandlerne har på hylderne til entusiasterne. Der er tale om kameraer, som også mange prof-fotografer benytter.

Hent hele artiklen og læs meget mere om DSLR-kameraer.

I nummer 1/2012 havde vi en video på cd'en, der viste, hvordan professionelle fotografer arbejder. På modefotografens bord kunne man se et 200.000 kroners Hasselblad-kamera stå ved siden af et EOS 5D Mark II. Da fotografen skulle i gang med optagelserne, var det EOS-kameraet, han valgte, mens det dyre Hasselblad fik lov at stå. Det valg er han ikke ene om.

Canon og Nikons full-frame-kameraer i denne klasse bruges i stigende omfang som arbejdsheste både af professionelle fotografer og fotoentusiaster, fordi de giver en billedkvalitet og fleksibilitet, der matcher eller overgår de absolutte topmodeller og tilmed gør det til en markant lavere pris. Men det er ikke kun de to store japanske producenter, der tiltaler entusiaster og professionelle.

Vi sammenligner fem kameraer, der kan virke ganske forskellige. Alligevel er de dog direkte sammenlignelige. De ligger i nogenlunde samme prisklasse og repræsenterer hver især det ypperste af, hvad den pågældende producent kan tilbyde.

Tilbage er der bare at sige, at med en god model i denne klasse får du et kamera i professionel klasse. Det er hurtige og præcise kameraer med en billedkvalitet og betjeningskomfort, der ligger væsentligt over de billigere spejlreflekskameraer. Og der er ingen tvivl om, at det bliver en investering, du som fotoentusiast aldrig vil fortryde.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...