Verdens første spejlrefleks med 4K-video

Som den første kameraproducent er Canon nu klar med et digitalt spejlreflekskamera, der kan optage video i 4K. EOS-1D C kan dermed levere en videoopløsning på hele 4096 x 2160 pixels.

13. april 2012

Canons nye spejlrefleks, EOS-1D C, bygger på samme specifikationer som EOS-1D X. Men hvor EOS-1D X især henvender sig til presse- og sportsfotografer, henvender EOS-1D C sig især til spillefilms- og TV-fotografer samt professionelle videofotografer.

4K optages med EOS-1D C ved hjælp af 8-bit Motion JPEG komprimering med 24 frames i sekundet (progressiv). Fuld HD kvalitet med 1920 x 1080 pixels er mulig helt op til 1080/60p. Alle valgbare opløsninger - også 4K - kan optages på CF-kort, men det er ligeledes muligt at optage direkte til en ekstern optager i ukomprimeret YCbCr 4:2:2-format, som blot kobles til kameraet via et HDMI-kabel.

Muligheden for at arbejde med et 4K workflow i 4:2:2-farverum betyder videooptagelser i ekstrem høj kvalitet, fornem lysfølsomhed og ikke mindst enestående dynamikområde. Samtidig er EOS-1D C kompakt og let som et helt almindeligt spejlrefleks. Det betyder fleksibilitet i særklasse med masser af udtryksformer for den kreative videofotograf.

Kameraets full-frame-sensor har en opløsning på 18,1 mio. pixels, som er optimeret til videooptagelse i høj kvalitet og med mulighed for at tilpasse opløsningen til den konkrete opgave. Når der optages i 4K, beskæres pixels til et område svarende til en APS-H-sensor, hvilket eliminerer behovet for at resize eller skalere formatet. Det sikrer maksimal kvalitet. Desuden er det muligt at beskære til Super 35 mm beskæring i Full HD, hvilket især er relevant for filmfolk, der er vant til at arbejde i Super 35 mm-formatet.

Når det gælder foto, kan kameraet tage 12 billeder i sekundet, som kan udvides til 14 billeder per sekund. Kameraet har et 61 punkts autofokussystem og ISO spænder fra 100 til 25.600. Prisen for Canon EOS-1D C er endnu ikke klar.

Bliv klogere på, hvad Ultra HD og 4K er her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...