Vild Hasselblad går full-frame

Det nye Hasselblad HV kan bedst beskrives som en ekstrem luksusudgave af Sony Alpha99, der fx klarer helt ned til 40 graders frost.

5. februar 2014

Hvis du leder efter et ekstraordinært kamera, som vil tiltrække sig stor interesse fra fotoentusiasterne i din omgangskreds, så er Hasselblad HV værd at kigge nærmere på. HV er frugten af det tætte samarbejde mellem Hasselblad og Sony, og på de indre linjer minder det meget om full-frame-kameraet Alpha99, der har en opløsning på 24,3 mio. pixels.

På det ydre er der gjort noget ekstraordinært ud af materialerne. Der er fx brugt titanium og aluminium af højeste kvalitet, ligesom en særlig belægning med materialet PVD skulle gøre overfladen ekstrem hårdfør. Kameraet kan da også klare helt ned til minus 40 graders frost.

For at sikre en optimal billedkvalitet medfølger der et lysstærkt Carl Zeiss-objektiv, der dækker området 24-70 mm og har en største blændeåbning på F2.8. Prisen kan dog være en udfordring. Den lyder på 8500 Euro plus moms, så regn med omkring 79.150 kroner i vejledende pris. Men så følger der også en særlig kuffert med, der beskytter det dyrebare kamera mod støv, vand og rystelser.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...