Stor test af full-frame kameraer

Når man vil have det ypperste i billedkvalitet, skal man have et full-frame kamera, og med lavere priser end tidligere er det måske tid til at tage springet. Vi sætter fem full-frame kameraer stævne, der alle vil løfte dine skud til næste niveau.

En stor full-frame-sensor skal der til, når du ikke vil gå på kompromis. De fem kameraer i denne test leverer alle en billedkvalitet, der ligger et par klasser over selv markedets bedste kameraer med APS-C-sensor. Full-frame er mere end dobbelt så stor som en APS-C-sensor, og dermed er hver enkelt pixel tilsvarende større. Faktisk skal du op i mellemformatkameraer til langt over 100.000 kroner med tilsvarende dyre objektiver for at få en bedre billedkvalitet end med de kameraer, vi tester her, hvor vi har samlet markedets modeller til under 25.000 kroner.

Da sensorens areal er større, er søgerens spejl det også, og derfor har spejlreflekskameraer med full-frame en bedre og lysere søger, som det er en fornøjelse at arbejde med. Det er med til at gøre full-frame dyrere og større end kameraer med APS-C-billedchip.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...