5 grunde til at købe et Fujifilm X-Pro2

Fujifilms længe ventede flagskib er prismæssigt på niveau med et spejlrefleks i den lave ende af pro-klassen. Her kan du se, hvad der gør X-Pro2 til noget særligt.

18. januar 2016

Overvejer du et spejlløst systemkamera i den tunge ende, så kan Fujifilm X-Pro2 være værd at kigge grundigere efter i sømmene.

Kameraet har nemlig ganske mange finesser at byde på. Med en vejledende pris på 14.999 kroner ligger prisen for flagskibet ikke langt fra et Nikon D750.

Her kan du se de fem vigtigste detaljer i det spændende kamera:

1. Fokuspunkter

Fujifilm X-Pro2 har hele 273 fokuspunkter, hvoraf de 77 er fasedetekterende. Forgængeren X-Pro1 havde kun 49. De øvrige punkter er kontrastdetekterende. Et nyt joystick på kameraets bagside gør det lynhurtigt at skifte fokusområde.

2. Hurtig lukker

Kameraet tilbyder lukkertider med en hastighed på 1/32.000 sekund og kan skyde 8,0 billeder i serier, hvilket vil være interessant for actionfotografer.

3. Super digital søger

Avanceret hybridsøger, der forener det bedste fra både optiske og digitale søgere. Den digitale søger har en opløsning på hele 2,36 mio. punkter. En smart funktion gør det muligt at se et forstørret udsnit af billedet i et hjørne af søgerbilledet. Forstørrelsen er op til 6x.

4. Ny sensor

Ny billedchip med en opløsning på 24,3 mio. pixels. Sensoren er som sædvanlig fra Fujifilm af typen X-Trans. I denne version hedder den CMOS III.

5. Vejrforseglet

Kameraet er vejrforseglet, så det kan klare sig i dårligt vejr. Selve kamerahuset er bygget i robust aluminium med magnesiumlegering.

Ny blitz til Fuji

Som en ekstra bonus har Fujifilm netop lanceret en blitz, som matcher X-Pro2, når det gælder ydeevne.

Det er blitzen EF-X500, der ligesom X-Pro2 er vejrforseglet. Flashen har et ledetal på 50 og understøtter lukkertider ned til 1/8000 sekund. Zoomområdet går fra 24 mm til 105 mm, men kan også bruges på 20 mm vidvinkel. Hovedet kan både drejes og vippes.

Der er endnu ingen pris på Fujifilm EF-X500.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...