Canon EOS M

Canon EOS M dropper spejlet

Som en af de sidste producenter er Canon hoppet med på den spejlløse bølge og har i dag præsenteret EOS M. Vi har haft det i hænderne.

23. juli 2012

Hidtil har Canon holdt sig til traditionelle spejlreflekskameraer, men i dag har de lanceret firmaets første spejlløse systemkameraer, og Canon har selvtillid nok til at lade det bære EOS-navnet. EOS M – hvor M står for Mini – er på størrelse med et avanceret kompaktkamera, men det meste af indmaden er den samme, som man finder i spejlreflekskameraet EOS 650D.

Billedchippen er således den samme som i 650D på 17,9 mio. pixels, og den er i APS-C-størrelse. Dermed er chippen på samme størrelse som den, der sidder i Sonys og Samsungs systemkameraer, og den er større end i Micro Four Third-kameraerne. EOS M har også fået den hybride autofokus fra 650D, hvor fase- og kontrastdetektion spiller sammen om at opnå fokus. Dermed er der også kontinuerlig autofokus under videooptagelse.

Vi har haft kameraet i hænderne, og byggekvaliteten lever op til EOS-navnet. Det virker solidt og ligger godt i hænderne, og den berøringsfølsomme skærm er velfungerende. Vi har dog endnu ikke haft lejlighed til at vurdere billedkvaliteten fra kameraet, da firmwaren i det kamera vi så, ikke var den endelige.

Objektivfatningen er ny, og derfor er der også nye objektiver til EOS M. Det ene er et fladt pandekageobjektiv på 22 mm med en lysstyrke på F2.0, mens det andet er et standardobjektiv på 18-55 mm. Begge nye objektiver har en STM-fokusmotor, der sikrer jævne fokusbevægelser, hvilket er en fordel, når man optager video. Man kan også få en adapter til EOS M, så man kan bruge alle Canons EF- og EF-S-objektiver.

Der er ingen søger, så man bruger skærmen på 3,0 tommer til at komponere på. Den er berøringsfølsom som på EOS 650D. Der er heller ikke indbygget blitz, men der følger en ny, løs Speedlite 90EX med, når man køber kameraet. Som tilbehør kan man i øvrigt købe et læderetui og håndledsrem i farver, der passer til kameraet, som fås i rød, hvid, sort og sølvfarvet. EOS M kan købes i en række kit blandt andet med de to objektiver på 22 mm og 18-55 mm samt den nye blitz til 8999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...