Fjernstyr dit Samsung-kamera

Tre nye systemkameraer har indbygget trådløst netværk, så de fx kan tage automatisk backup.

19. april 2012

Der er gang i de trådløse nyheder på kamerafronten, hvor Samsung går skridtet videre end Nikon og simpelt hen har indbygget den trådløse forbindelse i tre nye NX-systemkameraer uden brug af ekstraudstyr. Når kameraet har forbindelse til internettet via et trådløst netværk, kan dine billeder eller videoklip lægges direkte op på Facebook eller Youtube. Det er også muligt at sende billederne som email.

Men her stopper de trådløse funktioner ikke. Du kan nemlig også fjernestyre kameraerne via en smartphone, hvor det både er muligt at zoome, ændre indstillinger og selvfølgelig tage billedet. Endelig kan de nye NX-modeller sættes op, så de automatisk overfører billederne til computeren, når man kommer hjem, og de genkender hjemmenetværket.

De tre modeller NX20, NX210 og NX1000 har alle en APS-C-sensor med en opløsning på 20,3 mio. pixels og et ISO-område fra 100 til 12.800. De to store modeller har desuden en skærm af typen AMOLED, der gengiver billederne med højere kontrast. De vejledende priser går fra 5500 til 8500 kroner med kitoptik.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...