Fujifilm skrumper

Den nye model X-M1 fra Fujifilm er den hidtil mindste i X-serien af kompakte systemkameraer, men sensoren bevarer størrelsen.

Fujifilm udvider nu sortimentet af kompakte systemkameraer i X-serien med den nye X-M1. Kameraet er den mindste og letteste model i serien hidtil, men har samme sensor som forgængerne X-E1 og X-Pro1. Den såkaldte X-Trans cmos-sensor i APS-C-størrelse har et farvefilter, som minimerer uønsket information uden at bruge et low-pass-filter, hvilket skulle give flere detaljer. Den nye EXR-processor II gør det muligt at tage op til 5,6 fotos per sekund.

Kameraet har en fleksibel lcd-skærm på 3,0 tommer med en opløsning på 920.000 punkter, og der er en indbygged flash samt en blitzsko til ekstern flash. I modsætning til X-E1 har det nye kamera ingen søger. Der er en dedikeret knap til videooptagelser i Full-HD, flere kreative fotoeffekter, og mulighed for trådløs overførsel af fotos til smartphones, tablets og pc.

X-M1 fås i farverne sort, sølv eller brun. Kameraet koster 4999 kroner for huset alene, og for 5999 kroner får man også den nye zoom-objektiv, XC16-50 F3.5-5.6, med i købet. Betaler man i stedet 6999 kroner, får man huset og kit-objektivet XF27 F2.8.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...