Fujifilm X-T1

Fujifilm udvider X-serie

X-T10 er nyt systemkamera, som lægger sig lige under topmodellen X-T1. Faktisk er det et X-T1, bare i et mindre hus og en anden betjening. Desuden lanceres et nyt skarpt objektiv. Vi har haft fingrene i det hele og er ganske imponerede.

Smilehullerne er store hos Fujifilm, der lancerer to nye objektiver og en ny familievenlig version af X-T1, nemlig X-T10. Det har fuldstændig samme indmad som X-T1, inklusive det nye autofokussystem, lanceret i sidste uge – se evt. linket her: https://digitalfoto.dk/nyheder/fujifilm-opdaterer-autofokus-i-x-t1\.

Forskellen findes i huset, betjeningen og nok så vigtigt i prisen.

X-T1

Vi har haft fingrene i en præproduktionmodel, og lægger med det samme mærke til, at den lidt mindre størrelse gør, at kameraet ligger knapt så godt i hånden som X-T1. Man kan iøvrigt ikke få noget vertikalgreb til den nye model.

Udover størrelsen er betjeningen anderledes. Nyt er en skifteknap til fuldautomatik, så personer uden fotoforudsætninger, kan tage billeder med det.

Og det får de brug for, for Fujifilm har deres helt eget system med programhjulene, hvor man på på instillinghjul indstiller lukkertider og eksponeringskompensation. På X-T1'eren er der et hjul til ISO-kontrol, men det er på X-T10'eren erstattet af et programhjul, der styrer kontinuerlige skud, panorama og andre ting, hvilket ummiddelbart krævede lidt tilvænning.

X-T10 forventes at være i handlen i løbet af juni måned i farverne sort og sølv. Prisen er vejledende på 5599 kroner.

Samtidig med lanceringen af kameraet kommer også et nyt objektiv, FUJINON XF90mm F2 R LM WR, som vi også har haft fingrene i. Det tegner ultraskarpt og vi kan ikke vente med at bringe en test. Det lysstærke objektiv klarer F2.0 og en nærgrænse på 60 centimeter og har en fast brændvidde på 90mm.

Det kommer til at koste 7199 kroner.

FUJINON XF90mm F2 R LM WR

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...