Fuld fart på Leica

Tyske Leica har lanceret full-frame-kameraet SL, hvor hastighed er i højsædet, og autofokus skulle endda kunne slå samtlige japanere.

21. oktober 2015

Leica har løftet sløret for det spejlløse systemkamera SL (Type 601), som er firmaets første spejlløse model med en stor full-frame-sensor. Det marked har Sony ellers været enerådige på. Kameraet har en stor elektronisk søger med en opløsning på hele 4,4 mio. punkter og hurtig opdatering.

En hurtig processor og en buffer på to gigabytes gør det muligt at tage hele 11 billeder i sekundet i fuld opløsning. Leica påstår tilmed, at autofokus er den hurtigste i noget professionelt kamera – også traditionelle spejlreflekskameraer. Med det nye objektiv APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm F2.8–4.0, som blev lanceret sammen med kameraet, skulle SL kunne ændre fokus fra uendeligt til nærgrænsen på mindre end 110 millisekunder.

Udover objektivet på 90-280 mm har Leica også lanceret to andre optikker til SL-systemet. Det er Vario-Elmarit-SL 24–90 mm F2.8–4.0 ASPH. og Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. Desuden kan man bruge objektiver fra T-systemet, der er lavet til spejlløse kameraer med APS-C-sensorer, hvor SL, så beskærer billedet, og ved hjælp af adaptere kan man bruge objektiver fra Leica S-, M- og R-systemerne.

SL-kameraet optager video i 4K med 30 billeder i sekundet, har indbygget gps og wi-fi, så man kan fjernstyre det fra en app til iOS og Android. Huset er desuden forseglet mod støv og fugt, og så er lcd-skærmen berøringsfølsom. Kamerahuset koster 54.500 kroner og kommer til slag i midten af november. Samtidig kommer objektivet på 24-90 mm til 33.500 kroner, mens de andre optikker kommer senere.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...