Full-frame med vild stabilisering

Sony er klar med nyheden Alpha7 II, der som noget helt særligt for et full-frame-kamera kan modvirke rystelserne i hele fem planer. Der lokkes også med hurtigere autofokus.

Man er et skarn, hvis man bebrejder det nye Sony Alpha 7 II for at være skyld i rystede billeder. Kameraet har nemlig en særlig avanceret billedstabilisering, der kan modvirke rystelser på hele fem akser. Olympus benytter den samme teknologi, men det er første gang, at den bruges i et full-frame-kamera.

Det nye systemkamera Sony Alpha7 II kan selvfølgelig undgå de rystelser, der opstår, når man skyder på de lange brændvidder. Her kompenseres der for, at kameraet vippes. Det er der ikke noget nyt i, men den avancerede billedstabilisering løser yderligere to andre problemer. Den kan nemlig også sikre skarpe skud, når man skyder makrofotos, hvor kameraet typisk rykkes til siderne parallelt med motivet. Og endelig kan Sony Alpha II modvirke rystelser på lange lukkertider, hvor kameraet ofte kan blive drejet en smule om billedchippens akse.

Det nye systemkamera byder også på en autofokus, der er 30 procent hurtigere end forgængere Alpha7, ligesom fokussystemet skulle være blevet en del bedre til at følge motiver i bevægelse. Det er også hurtigere klart til at tage billeder, når man har tændt det, og der er nu kommet et indstillingshjul på forsiden af håndgrebet, som man kender det fra spejlreflekser. Opløsningen er stadig på 24,3 mio. pixels, men prisen er endnu ikke blevet offentliggjort.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...