Kodak på vej med systemkamera

For et år siden annoncerede Kodak, at firmaet ikke længere ville producerer kameraer, men nu er der en ny og spændende model på vej.

Kodak havde et rigtig skidt 2012, hvor firmaet blandt andet gik i betalingsstandsning og på grund af den dårlige økonomi indstillede produktionen af digitalkameraer. Men nu er der tilsyneladende nye kameraer på vej med firmaets navn på fronten.

Kodak har nemlig lavet en aftale med firmaet JK Imaging, der giver JK Imaging lov til at bruge Kodak-mærket på digitalkameraer, videokameraer med mere. Og ifølge petapixel.com har firmaet på et pressemøde i Beijing løftet sløret for systemkameraet S1.

Det skulle angiveligt være et Micro Four Thirds-kamera, der altså bruger samme standard som Olympus’ og Panasonics spejlløse systemkameraer. JK Imaging sluttede sig da også til organisationen bag Micro Four Thirds-standarden.

Indtil nu er der sluppet meget lidt ud om kameraet, som skulle komme på markedet i sensommeren eller efteråret. Der skulle også være en række kompaktkameraer på vej med Kodaks navn på fronten.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...