Lækkerbisken fra Fujifilm

Fujifilm X-T1 er lige blevet offentliggjort, og her på DIGITAL FOTO har vi allerede prøvet kameraet, så vi nu kan give dig vores første indtryk.

28. januar 2014

Da vi forud for dagens lancering fik Fujilfilm X-T1 i hænderne, var det især den kæmpestore elektroniske søger, vi lagde mærke til. Søgeren er endda større end den optiske søger hos Canon EOS-1D X, og den har en høj opløsning på 2,36 mio. punkter. Søgeren har såkaldt Dual View, hvilket betyder, at den kan deles op i to, så man kan se det almindelige søgerbillede og et nærbillede på samme tid.

Der er tale om et systemkamera i et spejlreflekshus, og den føles gedigen og giver et indtryk af god kvalitet. Størrelsen føles helt rigtig, det ligger perfekt i hænderne. X-T1 har producentens nyeste X-trans cmos II-sensor med 16,0 mio pixels, der bakkes op af den kraftige EXR Processor II. Med mere end 75 forseglinger er selve huset både støv- og vandtæt, og det tåler frost ned til minus 14 grader. Fujifilm lancerer to nye vejrbestandige optikker med brændvidder på 18-135 mm og 16-55 mm senere på året.

Kameraets fleksible lcd-skærm er også rigtig lækker. Den er på 3,0 tommer med en opløsning på 1,04 mio. punkter. Blandt de mange andre indbydende detaljer er muligheden for at fjernstyre kameraet fra en smartphone eller tablet via wi-fi samt seks programmérbare funktionsknapper. X-T1 koster 9999 kroner for huset alene. Ønsker man X-T1 med en kit-optik på 18-55 mm, er prisen 12.999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...