Leica SL2
© Leica

Leica sætter nyt flagskib i søen

Efter fire år er Leica klar med en ny topmodel i SL-serien. Leica SL2 minder på mange områder om full-frame-kameraet Panasonics S1R med samme fatning, og det kan vi rigtig godt lide. Se her, hvorfor.

Leica høstede meget hæder for sit design af systemkameraet SL tilbage i 2015. Kameraet, der føles som en kampvogn, var spækket med smarte finesser og kreative løsninger. 

Efter fire år er det dog tid til opgradering på flere fronter, og det er sket med det nye SL2. 

Ud over den fælles L-fatning, som både Panasonic og Sigma understøtter, har Leica SL2 ganske mange lighedstegn med Panasonics topmodel S1R. 

Og det er meget positivt.

Læs også: Sådan klarede Leica SL sig

Leica SL2

På bagsiden er der et indstillingshjul, et joystick og re programmérbare knapper.

© Leica

Leicas højeste opløsning i SL2

Hjertet i Leica SL2 er den nye billedchip med en opløsning på 46,7 mio. pixels. 

Noget kunne tyde på, at Leica har hentet sensoren fra kompaktkameraet Q2 med samme opløsning. Ifølge Leica skulle sensoren levere et meget stort dynamisk omfang og en farvedybde på 14 bits per farvekanal samt en maksimal lysfølsomhed på ISO 50.000.

Hvis de 46,7 mio. pixels ikke er nok, kan Leica SL2 – ganske som på Panasonic S1R – indstilles til såkaldt Multishot, hvor kameraet kan optage op til otte skud, som automatisk sættes sammen til et billede på 187 mio. pixels.

Desuden byder Leica SL2 på mulighed for video i 4K med 60 billeder i sekundet og HD med hele 180 billeder i sekundet. 

Læs også: Så god er Panasonic DC-S1R

Leica SL2 er gearet til action

Nogle af de ting, vi savnede ved forgængeren fra 2015, skulle der nu være rådet bod på. Fx var vi ikke imponeret over autofokussen ved actionoptagelser. Med den nye Leica Object Detention AF skulle autofokussen nemlig bade være hurtigere og mere sikker end forgængeren Leica SL.

Også ansigtsgenkendelse er nu mulig, og autofokussen skulle automatisk kunne skelne mellem bevægelige og rolige motiver. På den måde kan den selv skifte fra bevægelsesprioritet til fokusprioritet.

Læs også: Få styr på kameraets fokusbegreber

Helt rolige optagelser med Leica SL2

En anden nyhed i kameraet, som vi især sætter pris på, er, at Leica SL2 har fået Indbygget billedstabilisering. Tidligere kunne det være lidt af en udfordring at holde det tunge kamera og de tilsvarende tunge objektiver i ro ved lukkertider under 1/60 sekund.

Med indbygget billedstabilisering får en lang række ustabiliserede Leica M-objektiver således et helt nyt liv. 

På trods af billedstabiliseringen har kameraet stort set samme mål som forgængeren, hvilket vil sige 14,6 x 10,6 x 4,2 cm. 

Kameraet, der vejer 850 gram, er desuden kraftigt vejrforseglet.

Læs også: Stærk alliance mellem Leica, Panasonic og Sigma

Leica SL2 sætter farten i vejret

Udover en mere sikker autofokus, indikerer den nye Maestro III-processor, at SL2 i højere grad skulle være forberedt til action. 

Kameraet kan nemlig skyde 10,0 billeder i sekundet med den mekaniske lukker. Vælger man elektronisk lukker, er hastigheden oppe på 20,0 billeder per sekund.

Kamerahuset på Leica SL2 har også gennemgået nogle markante forbedringer. Således skulle et nyt greb sikre en bedre ergonomi. Skærmen er nu på 3,2 tommer med en opløsning på 2,1 mio. punkter. Søgeren er nu oppe på en opløsning på hele 5,8 mio. punkter, som skal sikre et meget stort og krystalklart søgerbillede.

Det nye Leica SL2 har en vejledende pris på 44.460 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...