Lynhurtig autofokus med Fujifilm X-E2

Fujifilm lader sig ikke skræmme af konkurrenterne og lancerer nu systemkameraet X-E2 med stor sensor og lynhurtig hybrid autofokus.

Fujifilm har lanceret systemkameraet X-E2 med deres nyeste X-Trans cmos-sensor med en opløsning på 16,3 mio. pixels. Teknologisik er sensoren udviklet, så man undgår moiré og farvefejl, selv om der ikke er et low-pass-filter. Fordelen er især, at det forbedrer opløsning og skarphed.

Takket være kameraets processor, EXR Processor II, mere end fordobler man hastighederne i forhold til forrige generation. Ifølge producenten får man her klassens hurtigste autofokus på blot 0,08 sekunder, så man altid kan nå at fange motivet. Den hybride autofokus forener kontrast detektion med en forbedret fasedetektion, så man meget præcist kan fange motiver under ringe lysforhold samtidig med, at man kan optage hurtige motiver.

Kameraet er også forbedret, når det gælder HD-videooptagelser, og ved hjælp af en wi-fi-knap er det let at dele sine optagelser med andre, når man på farten. X-E2 forventes på markedet i november til en forventet pris på cirka 5500 kroner for huset alene. Med en kit-optik på 18-55 mm forventes en pris på cirka 7600 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...