Fujifilm GFX 100II

Fujifilm GFX100 II måler bare15,2 x 11,7 x 9,9 cm og vejer kun 1030 gram inklusive den udskiftelige søger.

© Fujifilm

Mellemformatet bliver løftet til et nyt niveau med Fujifilm GFX100 II

Fujifilms absolutte flagskib byder ikke bare på tårnhøj opløsning. Mellemformatkameraet GFX100 II har nu også intelligent autofokus og høj hastighed.

12. september 2023 af Poul Siersbæk

Fujifilm har netop lanceret deres ubetingede flagskib i serien af GFX-kameraer med stor mellemformatsensor ved Fujifilm X Summit i Stockholm, hvor Digital FOTO naturligvis er med i forreste linje.

Fujifilm GFX100 II byder ligesom sine forgængere GFX100 og GFX100 S på en forrygende opløsning på hele 102 mio. pixels. Der er dog tale om en spritny sensor, der er dobbelt så hurtig, og dermed sikrer den en langt højere hastighed, end vi ellers har været vant til i denne klasse.

Kameraet kan nemlig skyde hele 8,0 billeder i sekundet, hvilket er verdensrekord for et mellemformatkamera. Desuden hjælper den nye sensor sammen med den kvikke X-Processor 5 til en hurtigere datahåndtering, så bufferen ikke spænder ben, når det går stærkt.

>Læs også: Så god er Fujifilm GFX100 S

Fujifilm GFX100 II

Søgeren på Fujifilm GFX100 II har en opløsning på 9,44 mio. punkter og en opdateringsfrekvens på 120 billeder i sekundet.

© Fujifilm

Stærkt forbedret autofokus

Den høje hastighed er ikke det eneste, som gør GFX100 II velegnet til at skyde actionfyldte billeder. Kameraets fokussystem har nemlig gennemgået en særdeles kraftig forvandling.

Med udgangspunkt i de nye intelligente fokussystemer i de nyeste X-kameraer, er der nu tale om lynhurtig følgefokus med intelligent tracking, der kan registrere og følge specifikke motiver som mennesker, dyr, fugle, biler, motorcykler, fly og tog.

Kameraets indbyggede billedstabilisering har desuden fået et gevaldigt løft. Den kan nemlig kompensere for hele 8,0 trin. 

Fujifilm GFX100 II

Fujifilm GFX100 II er udstyret med en stor skærm på toppen, som giver et godt overblik over de valgte indstillinger

© Fujifilm

Også til krævende video

Det kompakte kamera er mindre end et full-frame-kamera som Nikon Z 9, og vores første indtryk med kameraet er meget lovende. Kameraet ligger virkelig godt i hænderne, og man tænker egentlig kun over, at der er tale om et mellemformatkamera, når man ser på objektivernes store diameter. Betjeningen er lige så overskuelig og ligetil som med de mindre X-modeller.

Som en ekstra finesse kan kameraet nu også optage video i 8K med 30 billeder i sekundet eller 4K med 60 billeder per sekund. Det er muligt at optage i avancerede formater som Apple ProRes.

Prisen er 64.999 kroner.

Samtidig med lanceringen af GFX100 II annoncerede Fujifilm også de tre nye objektiver FUJINON GF55mm F1.7 R WR, FUJINON GF110mm F5.6 T/S Macro og FUJINON GF30mm F5.5 T/S.

Vi er allerede godt i gang med at teste Fujifilm GFX100 II, så hold øje med vores anmeldelse i Fordelszonen


Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...