Olympus PEN

Moderne klassiker fra Olympus

I år er det 50 år siden, at det legendariske Olympus PEN F blev lanceret, og det fejrer firmaet bag med det nye PEN E-P5, der har lånt masser af designelementer fra forgængeren og er spækket med helt ny teknologi.

Med det nye PEN E-P5 har Olympus lavet tydelige referencer til PEN F, der blev lanceret i 1963 og også havde havde en sølvfarvet top med indgraverede bogstaver. Udover retro-designet er der dog ikke noget gammeldags over det nye kamera, der har en Live MOS-sensor på 16,0 mio. pixels.

Man kan tage ni billeder i sekundet, og lukkertiden kan komme helt ned på 1/8000 sekund. Desuden er kameraet udstyret med funktionen Super Spot AF, hvor man kan stille skarpt på en meget lille del af billedet blot ved at trykke på den berøringsfølsomme skærm.

PEN E-P5 er desuden udstyret med wi-fi, så man blandt andet kan fjernstyre det fra en smartphone, hvor man ser et søgerbillede på telefonens skærm. Desuden kan man ved hjælp af sin smartphone føje gps-koordinater til billederne i kameraet.

Billedstabiliseringen, som foregår på billedchippen, arbejder i fem akser og kan selv registrere, hvilke akser, den ikke skal bruge – fx når man panorerer. Som tilbehør kan man få en elektronisk søger med en opløsning på 2.360.000 punkter samt et håndgreb i træ.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...