Nikon med hurtigere topmodel

Det nye systemkamera 1 V2 kan tage hele 15 billeder per sekund og er optimeret til at glæde den krævende fotoentusiast.

24. oktober 2012

Nikon er klar med et nyt flagskib i deres 1-sereie af systemkameraer, og der er godt nyt til dem, der elsker at fange motiver i bevægelse. Takket være den nye billedprocessor Expeed 3A kan Nikon 1 V2 optage hele 15 billeder per sekund i fuld opløsning – og vel at mærke med kontinuerlig autofokus. Med fokus låst et bestemt sted kan man endda tage hele 60 billeder per sekund.

Nyheden benytter lige som de andre modeller i serien en kombination af fasedetekterende og kontrastbaseret autofokus på billedchippen, men det har fået en ny sensor med en opløsning på 14,2 mio. pixels. Den øvre ISO-grænse er på 6400, og man kan via funktionen Smart-billedvælger få kameraet til at tage 20 billeder hurtigt i trap, hvorefter det bedste så udvælges.

Nikon 1 V2 vil også glæde den krævende fotoentusiast, fordi det nu er muligt at indstille ting som fx ISO og hvidbalance hurtigt via et tryk på en funktionsknap. På samme vis kan man let vælge eksponeringsprogram via et hjul på toppen af kameraet. Det nye flagskib kan købes fra den 22. november og koster vejledende 7295 kroner. Det fås i kit med et objektivet på 10-30mm for 8795 kroner.

Nikon lancerer også et nyt teleobjektiv med zoom til deres full-frame-kameraer, nemlig AF-S NIKKOR 70-200mm F4.0G ED VR. Det dækker brændvidden 70-200 mm og har en fast blænde på F4.0. Det kommer med en forbedret billedstabilisering, der skulle give mulighed for lukkertider, der er hele fem gange længere end normalt. Objektivet kommer til december og koster 10.495 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...