Nu bliver systemkameraet smart

Samsung har lanceret verdens første kamera med udskifteligt objektiv og styresystemet Android, som man kender fra smartphones, og Galaxy NX har altid forbindelse til internet.

Nu er det ikke længere bare telefonen, der skal bruge SIM-kort, men også systemkameraet. Det nye Samsung Galaxy NX har nemlig 3G og LTE-forbindelse til mobilnettet, så du med det samme kan lægge pletskud ud, så andre kan se dem. Og styresystemet i kameraet er Android i den nyeste version 4.2.

Det betyder, at man kan installere apps til fx billedbehandling og har adgang til blandt andet e-mail og kalender direkte i kameraet. Kameraet har indbygget gps, og ved hjælp af funktionen Photo Suggest kan det komme med forslag til steder at fotografere.

Galaxy NX har en cmos-sensor i APS-C-størrelse med 20,3 mio. pixels. Der er en hybrid autofokus, og man kan tage 8,6 billeder i sekundet. Lcd-skærmen er på 4,8 tommer, og den er naturligvis berøringsfølsom. Forløbigt er der 13 forskellige objektiver at vælge mellem til Samsungs NX-system, og kameraet sælges i kit med et objektiv på 18-55 mm for 12.000 kroner, når det kommer i butikkerne i august.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...