NX Mini er verdens mindste systemkamera

Samsung er klar med en helt ny serie af kompakte kameraer med udskiftelig optik. Sensoren matcher Nikon 1 i størrelse, og der er smarte trådløse funktioner.

19. marts 2014

Et systemkamera skal være kompakt for at give god mening, og nu sætter Samsung trumf på ved at komme med det mindste af slagsen i verden. Det nye NX Mini er blot 22,5 mm tykt, og vægten er helt nede på 158 gram.

For at gøre den nye serie så kompakt som muligt er billedchippens størrelse sat ned til én tommer – helt præcist 13,2 x 8,8 mm - hvilket matcher fx Nikons 1-systemkameraer og Sonys bedste kompaktkameraer. Opløsningen er på 20,0 mio. pixels, og ISO går til 12.800, men kan udvides til 25.600. Man kan skyde i raw-format og tage op til seks billeder per sekund.

Skærmen på 3,0 tommer er berøringsfølsom og kan vippes op, så man let kan tage selvportrætter. I bedste Samsung-tradition er der selvfølgelig wi-fi indbygget, så man fx kan sende ens billeder direkte til Flickr og Dropbox.

Den nye NX Mini-serie har fået en ny bajonet kaldet NX-M. I første omgang kommer der to objektiver, nemlig 9-27mm F3.5-5.6 OIS – der svarer til 24-73 mm – og en 9mm F3.5 Pancake, der svarer til 24 mm. Den sidste optik er blot 13 mm tyk og gør altså, at det nye NX Mini sagtens kan ryge ned i en frakkelomme. De danske priser er endnu ikke offentliggjort.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...