Fujifilm X-T2 + X-Pro2

Der er ny firmware på vej til Fujfilms to topmodeller blandt de spejlløse systemkameraer.

© Fujifilm

Ny firmware gør Fujifilms topmodeller endnu bedre

Der er ny, gratis firmware på vej til Fujifilm X-T2 og X-Pro2, der tilføjer en lang række nye funktioner og forbedringer til de to topmodeller.

24. marts 2017 af Kristoffer Engbo

Fujifilm beviser endnu engang, at de er kongerne af kundepleje. 

Hvor de fleste andre producenter udsender firmware-opdateringer for at rette småfejl, er Fujifilm kendt for at tilføje nye funktioner og væsentlige forbedringer til deres kameraer ved hjælp af opdateringer, kunderne selv kan installere i kameraerne.

Fujifilm har netop offentliggjort nye gratis opdateringer til X-T2 og X-Pro2, der føjer hele 33 forbedringer til deres topmodeller i X-serien. 

I slutningen af marts kommer version 2.00 til X-T2 og version 3.00 til X-Pro2 med hele 27 opdateringer, og i maj kommer version 2.10 og 3.10 med yderligere seks forbedringer.

Bedre fokus

Fujifilm menu

Der er blandt andet forbedringer til autofokus på vej.

© Fujifilm

Blandt nyhederne er, at man kan vælge lukkertider på op til 15 minutter mod 30 sekunder i den nuværende firmware. 

Autofokus med ansigtsgenkendelse bliver også hurtigere, og man kan vælge en endnu mindre størrelse på autofokuspunktet, så der bliver i alt seks størrelser at vælge mellem.

Med Auto Bracketing, hvor man tager flere billeder med forskellige eksponeringer, kan man i dag skyde tre billeder, men det udvides til ni billeder med den nye firmware. 

På X-T2 kommer der også en række forbedringer af videofunktionen, så man fx kan ændre ISO og få vist et histogram under optagelsen.

I opdateringerne, der kommer i maj, bliver det blandt andet muligt at justere yderligere på lysstyrken i den elektroniske søger. 

Fujifilms engelsksprogede hjemmeside kan du se en liste med alle nyhederne.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...