Nye medlemmer af Nikon 1-familien

Nikon lancerede i dag to nye modeller i deres serie af kompakte systemkameraer. Der er tale om det avancerede Nikon 1 J3 og det mindre Nikon 1 S1.

Nikon har i det sidste års tid satset stort på deres nye serie af kompakte systemkameraer, som bærer navnet Nikon 1. I dag kunne Nikon så løfte sløret for to nye modeller - og vi var med ved lanceringen. Der er tale om den avancerede model J3, som minder om J2, men hvor mange af specifikationerne er hentet i den største model, V2. Det betyder, at kameraet leverer en opløsning på 14,2 mio. pixels og kan tilbyde serieoptagelser med aktiv autofokus på 15 billeder i sekundet i fuld opløsning.

Kamerahuset er fortrinsvis i aluminium. Vi havde det i hånden ved lanceringen og kameraet føles solidt. Der er nu et indstillingshjul på toppen, som giver hurtig adgang til fx kreative motivprogrammer. Ganske overraskende har Nikon valgt at undlade både AA-filter og low pass-filter foran sensoren, som ellers skal fjerne moiré på billederne. I følge Nikon er det ikke længere nødvendigt med kameraets nye CX-sensor, og detaljegengivelsen skulle derfor være ganske overbevisende. Nikon 1 J3 sælges i kit med et objektiv på 10-30 mm, som med brændviddeforlængelsen på 2,7x, svarer til 27-81 mm. Kittet koster 5195 kroner.

Nikon lancerede samtidig den nye model, Nikon 1 S1, som er seriens mindste og billigste kamera. Her er kamerahuset konstrueret i plastic og man har ikke helt så mange indstillingsmuligheder. Desuden er opløsning kun på 10,1 mio. pixels. Begge modeller skyder dog i både i jpeg og raw. S1 henvender sig især til begynderfotografen mens J3 i højere grad vil interessere entusiaster. Nikon 1 S 1 sælges i kit med et objektiv på 11-27,5 mm for 4195 kroner.

Endelig kunne Nikon præsentere to nye objektiver til 1-serien. Det er et objektiv på 10-100 mm, som svarer til 27-270 mm til 4395 kroner samt et objektiv på 6,7-13 mm, der svarer til 18-35 mm. Det koster 4195 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...