Panasonic GH4

Nyt Panasonic-flagskib skyder 4K

Den nye topmodel Lumix GH4 er spækket med stærke funktioner til både video- og fotoentusiasten. Der lokkes fx med ny sensor og forbedret autofokus.

7. februar 2014

Panasonic har sat alle sejl til i deres nye flagskib GH4, der helt sikkert vil vække stor begejstring blandt videoentusiaster, fordi det kan optage i 4K. Der er udviklet en helt ny billedchip til kameraet, hvor data kan aflæses 50 procent hurtigere end før. Det er med til at sikre, at man ikke får en såkaldt rullende effekt på videosekvenserne.

Den nye sensor på 16,1 mio. pixels gør også, at man kan optage Full HD-video med 96 billeder per sekund og dermed opnå flotte slow motion-effekter. Kameraet har fået en ny billedprocessor, der blandt andet sikrer lavere støj på høj ISO ved hjælp af en avanceret støjreduktion.

Fotoentusiasten kan også glæde sig over at kunne skyde hele 12 billeder per sekund, ligesom GH4 er vejrbestandigt. Autofokus er desuden forbedret. Ved hjælp af teknologien Depth from Defocus kan GH4 nemlig stille skarpt hurtigere end før, og Panasonic har indbygget en funktion til at genkende øjne og stille skarpt på dem automatisk.

Der lokkes også med en elektronisk søger af typen OLED med en opløsning på 2,359 mio. punkter, mens den fleksible skærm er berøringsfølsom. Entusiasten vil desuden sætte pris på, at der er direkte knapper til at styre ISO, hvidbalance og eksponeringskompensation.

Panasonic GH4 kommer til april. Prisen ligger endnu ikke fast, men regn med omkring 1500 Euro for kamerahuset alene. Det svarer til omkring 11.000 kroner i vejledende pris.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...