Nyt systemkamera fra Panasonic

Panasonic er klar med et nyt og avanceret systemkamera til entusiasterne. Lumix DMC-GF6 er udstyret med en kreativ værktøjskasse, som skulle overstråle tidligere Lumix-kameraer.

Det seneste Micro Four Thirds-kamera fra Panasonic hedder Lumix DMC-GF6. Det afløser Lumix DMC-GF5, og det yderst kompakte kamera er blevet forbedret på en lang række punkter. Fx er opløsningen hævet fra 12,0 mio. pixels til 16,0 mio. pixels på en spritny cmos-sensor. Også billedprocessoren, som er af typen Venus, er nyudviklet.

GF6 klarer ISO 25.600, så det nu er muligt at tage billeder under håbløse lysforhold. Autofokussen, der er kontrastbaseret, har en responstid på 0,09 sekunder, som skulle sikre knivskarpe actionbilleder. Kameraet er fyldt med smarte effektfiltre, som vil glæde den kreative fotograf.

Kameraets skærm er på 3,0 tommer og består af hele 1.040.000 punkter. Skærmen, der er berøringsfølsom, er nu fleksibel og har en betragtningsvinkel, som er 25 procent bredere end tidligere. Der er indbygget wi-fi, og med en såkaldt Instant Tarnsfer-funktion er det muligt at overføre billeder til sin smartphone eller tablet i løbet af et øjeblik.

DMC-GF6 introduceres i butikkerne i løbet af foråret og vil kunne købes i kit med det nye, endnu mere kompakte objektiv på 14-42 mm eller med X-objektivet på 14-42 mm med powerzoom. Kameraet kommer i farverne sort og hvid. Prisen er endnu ikke fastlagt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...