Panasonic Lumix DMC-GX80

Panasonic lancerer systemkameraet Lumix DMC-GX80

Det nye systemkamera, Lumix DMC-GX80, er Panasonics første uden anti-alias-filter. Det giver flere detaljer.

5. april 2016

Med det nye Lumix DMC-GX80 er Panasonic klar med et avanceret systemkamera, der trods den ringe størrelse har indbygget søger og masser af ny indmad.

Kameraet har fået en ny processor, der skulle levere fotos med meget høj farvenøjagtighed. Den skulle i samspil med billedchippen give så god kvalitet, at Panasonic for første gang har fjernet anti-alias-filteret i et af deres systemkameraer.

Ny lukker

Filteret bruges normalt til at sløre lyset en anelse for at undgå grimme mønstre i fx gitre. Fjerner man det, øges detaljegraden, og ifølge Panasonic er detaljegraden i GX80 øget med cirka ti procent.

Lukkermekanismen har fået en elektromagnetisk motor, der giver færre rystelser, mens lukkerlyden også er mere afdæmpet.

Ekstra stabilisering

GX80 har fået dobbelt billedstabilisering, der kombinerer optisk stabilisering med en stabilisering i huset, der arbejder i fem akser.

Der er indbygget elektronisk søger med en høj detaljegrad på 2.764.000 punkter, og kameraet kan selv registrere, om man sætter øjet til søgeren, hvorefter den slås til.

GX80 har også den særlige Post Focus-funktion, hvor man kan ændre fokus, efter at billedet er taget. Man peger bare på det område, man vil have i fokus, på skærmen efterfølgende.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...