Panasonic Lumix DCM-G80

Panasonic Lumix med styr på rystelserne

Ved at kombinere to systemer til billedstabilisering og en helt ny lukkermekanisme har Panasonic med lanceringen af Lumix DMC-G80 for alvor taget kampen op med rystede og uskarpe billeder.

19. september 2016

Det skal være lettere at tage billeder, der ikke er rystede, når man færdes i naturen.

Derfor har Panasonic med deres nye Lumix DMC-G80, der lanceres i dag på Photokina i Køln, satset stort på, at selv små rystelser ikke rammer det færdige billede.

Panasonic kombinerer hele to forskellige billedstabiliseringssystemer, der med de rette objektiver kan arbejde sammen. Der er tale om et to-akset optisk billedstabilisering kombineret med et fem-akset billedstabilisering i selve kameraet.

Lukkermekanisme reducerer vibrationer med 90 procent

Men det er ikke kun rystelserne fra fotografens hånd, som Panasonic har haft fokus på. Også de små rystelser, som kommer fra de mekaniske dele i kameraet, har Panasonic kigget på med antirysteøjne.

Lumix DMC-G80 har fået opdateret lukkermekanismen med en ny elektromagnetisk motor, der reducerer vibrationerne med helt op til 90 procent i forhold til forgængeren G7.

Lumix DMC-G80 har en sensor på 16 mio. pixels, der kan trække ISO helt op til 25.600. Video skydes i 4K, og det er muligt at hente stillbilleder ud fra en video med en størrelse på otte megapixels.

Kameraet ventes i handlen omkring 1. oktober, og den vejledende pris for huset er 7999 kroner. Det sælges også i kit med fx et 12-60 mm-objektiv for 8999 kroner.

Lover videostills på 18 megapixels

Panasonic har også brugt Photokina i Køln til at løfte sløret for det spejlløse systemkamera Lumix GH5, som ifølge Panasonic bliver det første kamera af sin type, der er i stand til at skyde video med 4K-opløsning, hvor det vil være muligt at hente stills ud i en 6K-opløsning, hvilket svarer til en billedstørrelse på omkring 18 megapixels.

GH5 forventes i handlen i første halvår af 2017.

> Læs alle nyhederne fra Photokina her: Photokina: Få de seneste nyheder.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...