Panasonic Lumix S1R

Det spejlløse systemkamera Panasonic Lumix S1R er sammen med Panasonic Lumix S1 de første full-frame-kameraer fra den japanske producent.

© Panasonic

Panasonic Lumix S1R giver konkurrenterne baghjul

Panasonic har afsløret detaljer om deres full-frame-kameraer Panasonic Lumix S1R og Lumix S1, og på to vigtige punkter slår de rekorder.

1. februar 2019 af Kristoffer Engbo

I september 2018 afslørede Panasonic, at de var på vej med deres første full-frame-kameraer Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R, men det var sparsomt med detaljer om kameraerne.

Nu har Panasonic vist de nye modeller frem og afsløret mange flere detaljer, og de trækker fra konkurrenterne på flere punkter.

Panasonic Lumix S1R har verdens vildeste opløsning

Topmodellen Panasonic Lumix S1R kan bryste sig af at have verdens højeste opløsning i et spejlløst full-frame-kamera. Med en opløsning på 47,3 mio. pixels er Panasonic Lumix S1R dog kun et mulehår foran fx Nikon Z 7, der har 45,4 mio. pixels.

Er de 47,3 mio. pixels i Panasonic Lumix S1R ikke nok, kan du tage billeder på vilde 187,2 mio. pixels.

Her tager kameraet otte billeder, hvor full-frame-chippen flyttes en anelse mellem dem, og derefter sættes optagelserne sammen til raw-filer med masser af detaljer.

> Læs mange flere nyheder om kameraer lige her 

Detaljeret søger i Panasonic Lumix S1R

Den elektroniske søger i Panasonic Lumix S1R slår også rekord med en opløsning på hele 5,76 mio. punkter, hvilket burde give masser af detaljer.

Søgeren er af OLED-typen, der sikrer høj kontrast, og den opdateres 120 gange i sekundet, hvilket minimerer risikoen for, at billedet hakker, når du panorerer eller optager action.

> Lær alt om at tage actionbilleder her.

Stærk billedstabilisering i Panasonics full-frame-kameraer

Den indbyggede billedstabilisering på 5,5 trin kan kombineres med billedstabiliseringen i de nye objektiver, så du i alt får seks trin.

Det svarer til, at du kan tage skarpe billeder på 1/4 sekund i stedet for 1/250 sekund.

Panasonic Lumix S1R kan tage ni billeder i sekundet med fast fokus og seks billeder i sekundet med kontinuerlig fokus.

Panasonic Lumix S1

Lillbroren Panasonic S1 har samme søger, billedstabilisering og hastighed som Panasonic Lumix S1R, men en opløsning på 24,2 mio. pixels.

© Panasonic

Nye objektiver til Panasonics full-frame-kameraer

Panasonics første full-frame-kameraer benytter Leica L-fatningen, så man kan bruge Leicas eksisterende L-objektiver.

Panasonic selv har dog også løftet sløret for tre objektiver til de nye kameraer, hvoraf de to har billedstabiliseringen O.I.S. De nye objektiver er:

  • Panasonic Lumix S PRO 50mm F1.4
  • Panasonic Lumix S PRO 70-200mm F4.0 O.I.S.
  • Panasonic Lumix S 24-105mm F4.0 MACRO O.I.S.

De nye kameraer kommer i butikkerne i slutningen af marts.

Redaktionen anbefaler: Lækker kamerataske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og rummelig skuldertaske en god investering.

I vores nye kamerataske er der et separat rum til din tablet, så du let kan have den med på tur og overføre billeder fra kameraet med WiFi.

Du kan få tasken med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. Tasken alene har en værdi på 399 kroner. Se tilbuddet her.

Kamerataske tilbud Digital FOTO

En kamerataske er uvurderlig på fototuren. Lige nu kan du få en lækker en af slagsen til en rigtig god pris med Digital FOTO.

© Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...