Panasonic spiller med musklerne

Det nye flagskib GH3 er både blevet stærkere, hurtigere og er spækket med de sidste nye funktioner. Og så er der lyttet til videoentusiasterne.

17. september 2012

Panasonic har skruet på alle knapperne, da de skulle udvikle Lumix DMC-GH3, der er firmaets hidtil største, mest robuste og avancerede systemkamera. Huset er bygget i magnesium og er nu blevet fugt- og støvbeskyttet. Desuden lover Panasonic lynhurtig autofokus, der skulle kunne stille skarp på blot 0,07 sekund, ligesom man nu kan tage seks billeder per sekund i fuld opløsning.

Både den fleksible skærm samt den elektroniske søger er af typen OLED, der sikrer højere kontrast, når man ser motivet gennem dem. Skærmen har 614.000 punkter, mens opløsningen på søgeren er 1,74 mio. punkter.

Digital Live-sensoren byder på 16,0 mio. pixels og kan gå op til ISO 25.600 i udvidet tilstand. Der er også indbygget trådløs forbindelse, så man fx kan fjernstyre kameraet via en smartphone.

Og endelig har Panasonic gjort noget for videoentusiasterne, idet Full HD-video optages i kvalitet på op til 72 megabits per sekund, ligesom man nu kan vælge formatet H.264 frem for AVCHD. Det er endda muligt at vælge at optage i enten IPB eller All-I, hvor det sidste er af højere kvalitet og det klart bedste, når man skal lave videoredigering. Prisen er endnu ikke offentliggjort.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...