Smart trick fra Olympus

Med det nye systemkamera Olympus OM-D E-M5 Mark II kan du med et snuptag sende opløsningen i vejret.

Olympus er klar med systemkameraet OM-D E-M5 Mark II, der udnytter billedstabiliseringen på en helt ny måde. Billedchippens opløsning er på 15,9 mio. pixels, men med en særlig indstilling tager kameraet otte billeder af motivet og sætter dem sammen til et billede på 40,0 mio. pixels.

Mellem hvert billede rykker stabiliseringen billedchippen en halv pixel, og det færdige billede giver dermed langt flere detaljer, end man ellers ville få. Det kan bruges til fx landskaber eller i studiet med kameraet på stativ, men funktionen er ikke velegnet til håndholdte skud eller motiver i bevægelse, da alt skal stå stille mellem de otte skud.

Tager man håndholdte billeder, kan man naturligvis udnytte den avancerede billedstabilisering til at kompensere for rystelser, og i Olympus OM-D E-M5 Mark II arbejder den i hele fem akser. Ifølge Olympus kan den hente hele fem eksponeringstrin.

Kameraet er også forberedt til action. Huset er tætnet, så det er beskyttet mod støv og vandstænk, og man kan skyde fem raw-billeder per sekund, til kortet er fyldt. Lukkertiden kan komme ned på 1/8000 sekund.

Der er en elektronisk søger med en opløsning på hele 2,36 mio. punkter, og den har en forstørrelsesgrad på 1,48x. Lcd-skærmen er fleksibel, og via wi-fi kan man fjernbetjene kameraet fra en smartphone. Kamerahuset har en vejledende pris på 8999 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...