Sony klar med full-frame-video i 4K

Med Alpha7S satser Sony nu stort på filmbranchen. Det spejlløse systemkamera med full-frame sensor kan nemlig optage video i 4K.

7. april 2014

Sony er klar med det tredje full-frame-kamera i den stærke Alpha7-serie. Det nye kamera, der har fået navnet Alpha7S er bygget op omkring en full-frame-sensor på 12,0 mio. pixels,der både kan tage billeder og optage video. Det er dog især videodelen, som er i fokus med dette kamera. Alpha7S kan nemlig transmittere video via hdmi i 4K i 4:2:2-format i 8 bit uden ekstra udstyr. Det skulle også sikre bedre videokvalitet i Full HD. I modsætning til Alpha 7 og 7R bliver videofilerne ikke komprimeret efter AVCHD-standarden.

Bogstavet S i kameranavnet er en forkortelse for Sensitivity, altså følsomhed, og refererer til kameraets store ISO-område, der går fra 200 til 102.400. Følsomheden kan endda hæves til ISO 409.600. I følge Sony skulle sensorens store pixels sikre et stort dynamisk omfang med mange farvenuancer, hvilket også er et plus foto fotografer, som ikke skyder video. Sony har endnu ikke oplyst en pris på det kraftige kamera.

Bliv klogere på Ultra HD og 4K

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...